Ερανιστής

Κείμενα, άρθρα και ροές επιλεγμένων ειδήσεων

Οι συνδαιτυμόνες του κ. Πάγκαλου


Οι συνδαιτυμόνες του κ. Πάγκαλου

Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας «πώς τα φάγατε τα λεφτά», που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Θεόδωρος Πάγκαλος, Βουλή, 21.09.2010

Γράφει ο Ερανιστής

Συνδαιτυμόνας λέγεται αυτός που τρώει στο ίδιο τραπέζι με άλλους, ο ομοτράπεζος. Σύφωνα με τη γνωστή ρήση του κ. Πάγκαλου οι Έλληνες πολίτες (όλοι) υπήρξαμε λίγο-πολύ ομοτράπεζοι με την πληθωρική αφεντιά του, φάγαμε μαζί δηλαδή τα λεφτά της πατρίδας με πλείστους τρόπους και μεθόδους.

Αν και μέχρι το 2007 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώνεται- το εθνικό εισόδημα αυξανόταν κατά 12-15 δισ. τον χρόνο σε σχέση με τους τόκους που έφταναν τα 10 δισ. κατά μέσον όρο-, το διάστημα από το 2008 μέχρι και την αποχώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή χαρακτηρίζεται ως «η διετία της κατάρρευσης»: η Ελλάδα προσθέτει στο χρέος της 57 δισ. ευρώ, τρεις φορές πάνω από το συνηθισμένο των προηγούμενων χρόνων.

Στο τελευταίο του βιβλίοο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος επανέρχεται στο θέμα της συνενοχής και της διαφθοράς στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πόνημα του ”ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Επίσης, περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε», πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιστορίες”. Ως πάρτυ εννοείται σαφώς η διακυβέρνηση των χρόνων από τη Μεταπολίτευση και δώθε, τουλάχιστον.

H συνέχεια εδώ: Οι συνδαιτυμόνες του κ. Πάγκαλου
Advertisements

One response to “Οι συνδαιτυμόνες του κ. Πάγκαλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: