Ερανιστής

Κείμενα, άρθρα και ροές επιλεγμένων ειδήσεων

Τα WikiLeaks και οι γηραλέοι αναρχικοί


 Σύμφωνα, ωστόσο, με κάποια έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τα WikiLeaks και αναδημοσιεύτηκαν στη Ελλάδα,  η αμερικάνικη πρεσβεία  εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά της για την «ενθάρρυνση» της νεολαιίστικής εξέγερσης από ορισμένα ελληνικά Μ.Μ.Ε., και εκτιμά ότι «τα συμφέροντα των ΗΠΑ θα θιγούν».

Σύμφωνα, ωστόσο, με κάποια έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τα WikiLeaks και αναδημοσιεύτηκαν στη Ελλάδα, η αμερικάνικη πρεσβεία εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά της για την «ενθάρρυνση» της νεολαιίστικής εξέγερσης από ορισμένα ελληνικά Μ.Μ.Ε., και εκτιμά ότι «τα συμφέροντα των ΗΠΑ θα θιγούν».

 Τα WikiLeaks και οι γηραλέοι αναρχικοί

Γράφει ο Χατζηπετρής

H εκτίμηση ότι «πράκτορες» και «προβοκάτορες»  έδρασαν στη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη, μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, κυκλοφορούσε και κυκλοφορεί ευρύτατα, από τα συνωμοσιολογικά μπλόγκ ίσαμε τα έδρανα της Βουλής. Η «ανάλυση» έλεγε ή υπονοούσε,  περίπου, ότι η ένταση των επειδοδίων και των συγκρούσεων το Δεκέμβρη οξύνθηκε σκόπιμα και μελετημένα με σκοπό να φθείρει πολιτικά ή και να «ρίξει» «τον Καραμανλή» ο οποίος δεν ήταν αρεστός στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της στάσης στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, λόγω των ανοιγμάτων του προς τη Ρωσία καθώς και για τη στάση του ζήτημα των Σκοπίων.

Το σενάριο μοιάζει λογικό: σε εκατοντάδες περιπτώσεις μυστικές οι άλλες υπηρεσίες, των ΗΠΑ ή άλλων χωρών, προσπάθησαν να ελέγξουν ή και να «δημιουργήσουν» εξεγέρσεις σε τρίτες χώρες, οπότε, συμπεραίνουν αρκετοί, «όλα είναι πιθανά», ειδικά σε μια περίοδο που  η εθνική της ανεξαρτησία  χώρας είχε και έχει σαφέστατα όρια..

Ή συνέχεια ΕΔΩ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: