Ερανιστής

Κείμενα, άρθρα και ροές επιλεγμένων ειδήσεων

Απεργία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010


Απεργία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο γράφων συμμετέχει, ως εργαζόμενος, στην απεργία της Τετάρτης για λόγους που έχουν αναλυθεί σε άλλα σημειώματα. Παρακάτω το τελευταίο δελτίο τύπου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και οι σύνδεσμοι για τις ιστοσελίδες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ.Σαχινίδη
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30/11/2010, ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ, συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Φίλιππο Σαχινίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης από την πλευρά της ΔΟΕ τέθηκε για μια ακόμη φορά το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των εκ/κών, η έντονη ανησυχία για τις «φήμες» περί περικοπής του εξωδιδακτικού επιδόματος, καθώς και η θέση του κλάδου ότι οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών θα αποτελέσει «αιτία πολέμου».
Από την πλευρά του ο Υφ. Οικονομικών έδωσε τις εξής απαντήσεις:
♦ Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθεί στη δημοσιότητα μελέτη η οποία θα αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου και θα θέτει το πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος θα γίνει στο α’ τρίμηνο του 2011.
♦ Μέχρι το τέλος του β’ τριμήνου του 2011 θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα αποτυπώσει τη βούληση της κυβέρνησης για το θέμα του μισθολογίου. Εκτιμά ότι η εφαρμογή του μισθολογίου θα ξεκινήσει από 1-1-2012.
♦ Εκτιμά ότι σε υπαλλήλους με τόσο χαμηλούς μισθούς, δεν θα υπάρξουν περικοπές με το νέο μισθολόγιο, αναφέροντας πως από πλευράς κυβέρνησης, αρμόδιοι για το διάλογο είναι ο Υπουργός Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Γ.Ραγκούσης.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι στη συνάντηση δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις για το νέο μισθολόγιο και γι’αυτό καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεργατική-πανυπαλληλική απεργία της 15^ του Δεκέμβρη 2010.
Από τη Δ.Ο.Ε


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Γ.Σ.Ε.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα της ΑΔΕΔΥ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: