Ερανιστής

Κείμενα, άρθρα και ροές επιλεγμένων ειδήσεων

Τα λεξοσύννεφα των πολιτικών [Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαράς, Α.Παπαρήγα]


Τα λεξοσύννεφα των πολιτικών [Α.Παπανδρέου, Α.Σαμαράς, Α.Παπαρήγα]

Γράφει ο Χατζηπετρής

Βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε έξι. To επόμενο λεξοσύννεφο ή συννεφόλεξο (καλύτερο μου φαίνεται το πρώτο) το έφτιαξα με 10.000 λέξεις που είπε  και έγραψε (;) ο κ. Σαμαράς, το ερωτηματικό ισχύει, στον ένα ή τον άλλο βαθμό,  και για τους υπόλοιπους. Βρήκα τις λέξεις στη σελίδα της Νέας Δημοκρατίας: πρόκειται για μια ομιλία  του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στο ΙΔΚΚ με θέμα «Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς» και για τις τελευταίες προεκλογικές ομιλίες του ανδρός στο Βόλο, την Τρίπολη και τη Δυτική Μακεδονία. Πρόσθεσα λίγες σειρές ακόμα, σκόρπιες από τη ίδια σελίδα, για να συμπληρωθεί ικανός αριθμός.
Επέλεξα ομιλίες του τελευταίου μήνα, όχι όμως συνεντεύξεις, προκειμένου να αποφύγω το ξεσκαρτάρισμα των ερωτήσεων που έκαναν οι δημοσιογράφοι. Το σχετικό πρόγραμμα εντοπίζει τις λέξεις που εμφανίζονται συχνότερα και ανάλογα ρυθμίζει το μέγεθος των γραμμάτων. Βγήκε η παρακάτω εικόνα:

Για το λεξοσύνεφο του πρωθυπουργού δούλεψα με παρόμοιο τρόπο: πήρα μια συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», τη δήλωση του ίδιου για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (14/11/2010), καθώς και το εκτενές κείμενο της διακαναλικής συνέντευξης. Η σούμα έβγαλε 19.654 λέξεις, χωρίς τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τα ονόματα. Είπα να μην το κόψω:

Θα συνεχίσω με την κ. Παπαρήγα και τις ομιλίες της στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καθώς και σκόρπια μικρότερα αποσπάσματα, το όλον 11.402 λέξεις:

Ο παρατηρητικός αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, για τους υπόλοιπους, κοινοβουλευτικούς και μη, θα γράψω σε επόμενο χασομέρι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: