Ερανιστής

Κείμενα, άρθρα και ροές επιλεγμένων ειδήσεων

Αλέκος Αλαβάνος: «Τα ορκ πάνε να καταλάβουν τη μέση Γη»


Αλέκος Αλαβάνος: «Τα ορκ πάνε να καταλάβουν τη μέση Γη»

Γράφει ο Χατζηπετρής

Όταν «τα ορκ πάνε να καταλάβουν τη μέση Γη» δεν είναι ώρα για «συμπλοκές στην αυλή του σπιτιού» της αριστεράς είπε με μυστικιστικό νόημα ο αναγνώστης του Τόλκιν και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Αλαβάνος. Είπαμε, άμα βλέπεις μπροστά, μιλάς τη γλώσσα της νεολαίας, των πιτσιρικάδων δηλαδή. Αντιθέτως το Κ.Κ.Ε. δεν τα πάει και πολύ καλά με τα μεταφυσικά.   Σε σειρά άρθρων ο Ριζοσπάστης κάνει κιμά το Χάρι Πότερ. Το ακριβές σημείο από τη συνέντευξή του κ  Αλαβάνου στην εφημερίδα Δρόμος έχει ως εξής:

Γιατί το Μέτωπο διαφέρει από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θέλει να καταγράψει δυνάμεις;

Θα ήταν η πλήρης αποτυχία μας κάτι τέτοιο. Στην Αριστερά έχει παιχθεί πολλές φορές αυτό το έργο, άλλοτε σε πολυτελείς κι άλλοτε σε φτωχικές αίθουσες. Η καταγραφή δυνάμεων κάποιας ομάδας. Ή ο απεγνωσμένος αγώνας ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια για τη μεταξύ τους πρωτιά, όπως κάποτε με το ΚΚΕ και το ΚΚΕεσ ή το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ. Συμπλοκή στην αυλή του σπιτιού τη στιγμή που όλο το χωριό καίγεται, τη στιγμή που τα Ορκ πάνε να καταλάβουν τη Μέση Γη. Το Μέτωπο δεν θα είναι στην αυλή. Δεν μας ενδιαφέρει. Είναι ήδη στο χωριό που καίγεται.

Τα Ορκ, αντιγράφω ανελέητα από τη Φρικιπαιδεία, είναι πλάσματα που ζουν σε ένα σωρό σύμπαντα. Συγκεκριμένα, τα Ορκ παρατηρούνται σε κόσμους όπου συχνάζουν θαρραλέοι ιππότες, αγέρωχα άλογα, λαμπερά σπαθιά, πανύψηλα κάστρα, ζοφεροί μάγοι, πανέμορφες πριγκίπισσες και δράκοι με μεγάλα, σουβλερά δόντια. Οι εικόνες που βρήκα ήταν απαίσιες, οπότε προτίμησα να βάλω κάτι πιο χαρούμενο.

Όταν τα Ορκ εμφανιστούν σε ένα οικοσύστημα, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρηθεί είναι η ξαφνική εξαφάνιση ενός μεγάλου αριθμού δράκων. Προφανώς, τα Ορκ τρέφονται και με δράκους εκτός από ανθρώπους.

Τα Ορκ είναι όντα ταχείας ανάπτυξης. Με το που γεννηθούν, δεν χρειάζεται πάνω από ένας χρόνος για να ενηλικιωθούν, να βγάλουν μαλλιά, να κάνουν μπράτσα και να μάθουν να χειρίζονται όπλα.

Μία ακόμα σημαντική παρατήρηση είναι η τεράστια ποσότητα εγκεφαλικής δύναμης την οποία όλα κατέχουν χωρίς καμία διάκριση.

Τέλος συνηθίζεται να σφάζονται κατά χιλιάδες (Ορκοκτονία) για την απόκτηση του πολυπόθητου ΕξΠι που χρειάζονται κάτι κομπλεξικοί τύποι για να γίνουν πιο δυνατοί.

Τι είναι τώρα η Μέση Γη:

Μέση Γη αποκαλείται μέρος της κατοικούμενης Άρντα (αρχαίας Γης) που γέννησε η φαντασία του Τόλκιν και στην οποία διαδραματίζεται η μυθολογία του. Ο όρος «Μέση Γη» αποτελεί κυριολεκτική μετάφραση του αρχαιοαγγλικού middangeard, ο οποίος αναφέρεται στον κόσμο μας ή στα κατοικούμενα τμήματά του (πρόκειται για συνωνυμία με τον ξωτικό όρο Έντορ ήΈννοραθ (στις αντίστοιχες γλώσσες των Ξωτικών Κουένυα(Quenya) και Σίνταριν(Sindarin) ). Από μυθολογικής πλευράς, η ήπειρος Έντορ εξελίχτηκε στον χερσαίο χώρο της Ευρασίας όταν η αρχέγονη γη πήρε την σφαιρική μορφή που έχει σήμερα.

Στην ίδια συνέντευξη ο επικεφαλής του Μετώπου λέει ότι η νίκη στις εκλογές θα είναι ένα «Συμβάν«, το κεφαλαίο Σ είναι της εφημερίδας:

Μια επιτυχία της «Ελεύθερης Αττικής» στις εκλογές δεν θα είναι ένα δημοψήφισμα απλώς, που θα το ξεχνούσαν πιθανά σε λίγο. Θα είναι ένα Συμβάν. Μια περιφερειακή αρχή που δεν θα πολιτικολογεί, αλλά θα εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές έξω και ενάντια στη λογική του Μνημονίου.

Με τον Αλέκο δεν πλήττεις ποτέ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: