Ερανιστής

Κείμενα, άρθρα και ροές επιλεγμένων ειδήσεων

Ιστορία του Ελλ. Έθνους- Κ.Παπαρρηγόπουλου(pdf)/Λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη(pdf)Ιστορία του Ελληνικού Έθνους - National Geographic - Παπαρρηγόπουλος PDF (Τόμοι 1-24)

Ιστορία του Ελληνικού Έθνους - National Geographic - Παπαρρηγόπουλος PDF (Τόμοι 1-24)

Οι καιροί είναι δύσκολοι για αναγνώστες βιβλιόφιλους…Παρακάτω υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή κάμποσα βιβλία. (Αν δεν κατεβαίνουν όλα μαζί ΕΔΩ, ανοιγοκλείστε τη σύνδεση ή πείτε κανένα ξόρκι, στον υπολογιστή μου έπιασε…)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στους διαχειριστές του πολύτιμου ιστολογίου Ελληνικά Βιβλία. Ρίξτε και μια ματιά στα σχόλια, ίσως φανούν χρήσιμα. Το ιστολόγιο  είναι χαρτόφιλο και προτείνει σταθερά την αγορά των εν λόγω βιβλίων.

Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1815-1891) είναι ο ιστορικός που θεμελίωσε την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές στη δημιουργία της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας. Είναι ο ιστορικός που ταξινόμησε την ελληνική ιστορία σε τρεις μεγάλες περιόδους, αρχαία, βυζαντινή και νέα. Είναι ο επιστήμονας που αντιμετώπισε τις απόψεις που δεν αναγνώριζαν τη συνέχεια του ελληνικού έθνους. Ένα πνεύμα σπινθηροβόλο, με γραφή εντυπωσιακά ζωντανή, ελκυστική και διδακτική, που προσθέτει στην τεκμηριωμένη αφήγηση τη διαχρονική χρησιμότητα της ιστορικής γνώσης. Η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» είναι ένα έργο αληθινά μοναδικό που μέχρι σήμερα παρέμενε απρόσιτο στην ελληνική οικογένεια.

Γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην αρχαΐζουσα-καθαρεύουσα, με μηδενικό εποπτικό περιεχόμενο και ανύπαρκτη κάλυψη των νεότερων χρόνων· αλλά και με σημαντικά κενά στην κάλυψη των παλαιότερων χρόνων, όπου αναπόφευκτα απουσίαζαν οι γνώσεις των τελευταίων αιώνων -ανάμεσά τους Κνωσός, Μυκήνες, Τροία, Θήρα, Βεργίνα… Σήμερα, το «National Geographic» έρχεται να προσφέρει στην ελληνική οικογένεια το μνημειώδες έργο του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου σε μια έκδοση που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

.

Μεταγλωττισμένη στην κοινή νεοελληνική γλώσσα, με προσθήκη των γνώσεων των τελευταίων αιώνων. Με προσθήκη συναρπαστικού εποπτικού υλικού που ζωντανεύει την αφήγηση και μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους. Με συμπλήρωση όλης της ιστορίας των τελευταίων αιώνων, με αυθεντικά στοιχεία, αναπαραστάσεις, χάρτες και φωτογραφίες. Κι όλ’ αυτά, σε μεγάλους, αθάνατους, δερματόδετους τόμους, που θα αποτελέσουν κόσμημα για κάθε οικογενειακή βιβλιοθήκη.

Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας - Γεώργιος Μπαμπινιώτης

Με Σχόλια για τη σωστή χρήση λέξεων
• Ερμηνευτικό
• Ορθογραφικό
• Ετυμολογικό
• Συνωνύμων – Αντιθέτων
• Κυρίων Ονομάτων
• Επιστημονικών όρων
• Ακρωνυμίων

2035 σελίδες

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
• Καρπός τής επιστημονικής γνώσης και πείρας του Γ. Μπαμπινιώτη, καθηγητή της Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Το λεξικό που διαβάζεται και λύνει τις απορίες του αναγνώστη. Υπερβαίνει κατά πολύ τον τύπο ενός συνηθισμένου λεξικού, με χρήσιμες γλωσσικές πληροφορίες που για πρώτη φορά περιλαμβάνονται σε ελληνικό λεξικό. Πρόκειται για ειδικά Σχόλια και εποπτικούς Πίνακες που εξηγούν τη σωστή χρήση, τις σημασίες, την ορθογραφία, την ιστορία κ.λπ. των λέξεων της ελληνικής γλώσσας.
• Το λεξικό που δίνει την ετυμολογία όλων των λέξεων της Νέας Ελληνικής (συμπεριλαμβανομένων των τοπωνυμίων, ανθρωπωνυμίων κ.λπ.), με ετυμολόγηση και των λέξεων που προέρχονται από την αρχαία γλώσσα.
• Το εγκυρότερο λεξικό της γλώσσας μας, συντεταγμένο από ειδικούς (γλωσσολόγους), σύμφωνα με τις αρχές και τις μεθόδους τής σύγχρονης επιστημονικής λεξικογραφίας και με αξιοποίηση του υλικού του Γλωσσικού Αρχείου του Σπουδαστηρίου Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Το λεξικό με τον μεγαλύτερο πλούτο λέξεων, φράσεων, σημασιών και χρήσεων τής σύγχρονης γλώσσας, απαραίτητο σε κάθε Έλληνα: μαθητή, φοιτητή, επαγγελματία, επιστήμονα και γενικά σε κάθε ενδιαφερόμενο για την ελληνική γλώσσα.

Β’ Έκδοση – Β’ Ανατύπωση 2005 εμπλουτισμένη

Advertisements

12 responses to “Ιστορία του Ελλ. Έθνους- Κ.Παπαρρηγόπουλου(pdf)/Λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη(pdf)

 1. Ανώνυμος Απρίλιος 11, 2010 στο 15:37

  εμενα παντωσ μου λεειπωσ το μπλοκ δεν βρεθηκε

  • Δημήτρης Απρίλιος 11, 2010 στο 16:00

   Προσπάθησα να το διορθώσω,φίλε, δεν εξαρτάται από μένα μάλλον…, τα λινκ λειτουργούσαν το πρωί…καταλαβαίνεις..

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ Απρίλιος 11, 2010 στο 15:39

  Εμενα μου λλει πως το μπλοκ δεν βρεθηκε

 3. Ioannis Ιουνίου 24, 2010 στο 09:03

  Τι format έχει το αρχείο αυτό φίλε μου; Με ποιο πρόγραμμα ανοίγει;

 4. Pingback: Η νέα Γραμματική Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου [pdf] | Ερανιστής

 5. Pingback: Τι είναι ο μέντορας [+ ολόκληρη η πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου | Ερανιστής

 6. Pingback: Τι είναι ο μέντορας [+ ολόκληρη η πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου] | Ερανιστής

 7. Βασίλης Ιανουαρίου 26, 2011 στο 15:16

  Αφου σας ευχαριστήσω και εγω για την προσπάθεια σας, θα ήθελα να σας αναφέρω οτι δεν υπάρχει ο τέταρτος τόμος. Το λίνκ έχει μόνο την εικαστική συλλογή και όχι τον τόμο. Μήπως μπορεί να βρεθεί?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: